Polycom VoxBox Konferans Cihazı

Polycom VoxBox

1990 yılında Amerika’da kurulan Polycom firması 1992 yılından itibaren ikonik yani konferans telefonu cihazı tanımına şeklini veren SoundStation konferans telefonunun üretimine başladı. 1995 yılında 50.000 adet satılan SoundStation serisi konferans telefonu dünya üzerinde çalışma hayatında çalışanların nasıl iletişim kurulacağına dair kuralları değiştirdi. Artık tüm toplantı odalarında bir standart haline gelen Polycom SoundStation konferans telefonu 2011 yılında satış rakamları 4 milyon adeti buldu. 4 milyonuncu konferans telefonu Kore’de yerleşik SoftBank Commerce isimli firma satın aldı. Günümüzde milyonlarca konferans telefonu satan Polycom, bu bilgi birikimi ile ürettiği yeni VoxBox konferans cihazını 2018 yılı içinde tanıttı.

VoxBox her boyutttaki toplantı odasını ve kullanıcısının seyahat halindeyken dahi nerede olursa olsun bulunduğu ortamı toplantı odası haline çeviren VoxBox USB Konferans Cihazı stoklarımıza girdi.

Voxbox 2

Genel Bakış

Polycom VoxBox ultra kompakt hoparlör performansında yeni standart deneyimi sunuyor.

Polycom’un efsanevi konferans kalitesini her yerde, her zaman ve daha fazla cihazla deneyimleme imkanı sağlayan VoxBox modern ve taşınabilir tasarımının yanında Bluetooth kablosuz eşleştirme ve USB bağlantısıyla Polycom HD Voice kalitesini birleştiriyor.

VoxBox kompakt boyutu ve taşıma çantası çok kolay taşınabilir bir konferans cihazı olarak dikakti çekmekte. Teknik yapısına bakıldığında ise yerleşik 4 adet 100Hz-11KHz cardioid mikrofonları sayesinde 3 metrelik bir alanda 360° kapsama alanı sunmaktadır. Böylece toplantı masasının ortasında konumlanan VoxBox 6 kişilik bir toplantı masasında konferans telefonu olarak kullanılabilmektedir.

Voxbox 3

Polycom NoiseBlock teknolojisi, bir kullanıcı konuşmayı bıraktığında mikrofonu otomatik olarak susturur, konuşmayı kesebilecek sesleri susturur. Toplantınıza sürekli odaklanmaya devam edersiniz.

Polycom HD Ses kalitesi, efsanevi üst düzey ses kalitesi her zaman yanınızda kullanmaya devam ettirir.

Focused Pickup teknolojisi, 4 adet cardioid mikrofon yüksek teknoloji ile ortam gürültülerini filtreleyerek konuşmacının sesini ön plan çıkarır. Son derece anlaşılır konferans görüşmeler yapmanızı sağlar.

Ses kalitesi

Polycom VoxBox kompakt yapısına rağmen üst düzey Polycom kalitesini kullanıcısına sunuyor. Hoparlör kalitesi Hi-Fi ses seviyesinde müzik yayını yaparken cihaz üzerindeki 4 adet mikrofon konferans görüşmelerini 3 metre mikrofon kapsama alanı içinde çok net yapmanıza olanak tanıyor.

Yaptığımız testlerde mikrofon mesafesi ofisimizde 3 metrelik kapsama alanını sağladığını gördük. Windows ve MacBook gibi dizüstü bilgisayarlar ile USB portu üzerinden sonsuz bağlandı. Tüm akıllı telefonlara Bluetooth yolu ile kablosuz bağlantı sorunsuz ve kolaylıkla gerçekleşti.

NoiseBlock teknolojisi gürültü filtrelemede tabiki mucize gerçekleştirmiyor fakat konferans görüşmeler sırasında alt seviyede kalan ofis gürültülerinin duyulmasını engelliyor denebilir.

Müzik dinleme kalitesi ise son derece tatmin edici olup ses seviyesi ofis içinde kullanılacağını düşünürsek yeterli seviyede olduğunu gördük.

Bağlanabilirlik

Akıllı telefonunuzda, tabletinizde veya PC’ lerimizde popüler haberleşme uygulamaları ile kolayca bağlantı yapabildik. Öncelikle akıllı telefonlar ile Bluetooth bağlantı sağladık cihazı elimize alır almaz 1 dakika içinde VoxBox görüşmeye hazır hale geldi. Işıklı Bluetooth tuşu ile size yardımcı oluyor. VoxBox ofis içinde 10 adet akıllı telefon ile eşleştirilebiliyor yani tekrar kullanmak için eşleştirmeye gerek kalmıyor.

Microsoft Windows işletim sistemli ve USB 2.0 portu olan tüm dizüstü bilgisayarlar ile çalışabilen Polycom VoxBox USB kablo takılır takılmaz neredeyse kullanıma hazır hale geldi.

Kablosuz kullanım

Polycom VoxBox dahili Lithium Polymer bataryası ile 6,5 saat kesintisiz çalışma performansı sağlıyor. Açıkcası biz gün boyu şarj etmeden yoğun bir kullanım testi yaptık, görüşmelerden arda kalan zamanlarda müzik dinleyerek sürekli kullandığımız Polycom VoxBox 6 saat kesintisiz çalıştı. Bu sürede oldukça tatmin bir zaman olarak bizleri memnun etti diyebilirim. Şarj ise PC üzerinden mikro USB kablo ile yapılıyor.

Dayanıklılık  

Polycom VoxBox konferans cihazı IP64 koruma sınıfına sahip ve testimizde VoxBox konferans cihazının su sıçramasına karşı dayanıklı olduğunu test ettik. Yoğun şiddetli su fışkırmasına maruz kalmadan su damlamaları ve sıçraması Polycom VoxBox konferans telefonunu etkilemiyor.

Masasınızda içtiğiniz suyun kaza ile devrilmesine karşı IP64 koruma sınıfı VoxBox cihazınızı korumaktadır.

 

Fiziksel özellikler

Polycom VoxBox 372 gram ağırlında olup boyutları 11x11x2.5cm’ dir. Kompakt yapısı ve taşınabilir bir ağırlığa sahip olan VoxBox çantanızda sürekli taşınabilir bir cihazdır.

Kimler satın almalı

Polycom VoxBox kimin için ideal bir ürün diye soracak olursanız açıkcası profesyonel tüm çalışanlar için kullanılabilir ve işlerine yardımcı olabilecek bir ekipman olduğunu söyleyebiliriz. Ama yoğun Skype görüşmelerine katılan, mobil çalışanlar ve sürekli seyahat eden çalışanlar, yurt dışı ile sürekli iletişim halinde bulunan kişiler ve bilgisayarlarında video konferans yazılımı kullanan kişiler için Polycom VoxBox çok daha faydalı bir ekipman olacaktır.

Bir Cevap Yazın

Powered by WordPress.com.

Up ↑

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et