Yealink SIP-T30 ip telefon ve SIP-T30P ip telefon T3 serisi IP Telefon ailesinin başlangıç seviyesindeki modelidir. Enerjisini ağ üzerinden bağlı olduğu Switch üzerinden alabilen Yealink T30P modeli masa üzerindeki kablo karmaşasını ve ilave elektrik priz ihtiyacını ortadan kaldırması ile günümüzde daha çok tercih edilmektedir. Yealink SIP-T30 modeli ip telefon ise en ekonomik masaüstü ip telefon modelidir. Tüm Yealink ürünlerinde olduğu gibi Yealink T30 ve Yealink T30P modeli ip telefonları Vodanet stoklarından siparişiniz ile aynı gün içinde temin edebilirsiniz.
Yealink T30/T30P Kutu İçeriği

Montaj
1. Stand Montajı

2. Ahize Ve Opsiyonel Satın Alınabilen Kulaklık Montajı

3. Ağ Bağlantı Kablosunun Ve Güç Adaptörünün Montajı
Ağ ve güç bağlantıları için iki seçeneğiniz vardır. Sistem yöneticiniz, hangisini kullanacağınız konusunda size tavsiyede bulunacaktır.

IP telefon yalnızca Yealink orijinal güç adaptörüyle (5V / 600mA) kullanılmalıdır. Farklı marka güç adaptörünün kullanılması telefonun zarar görmesine neden olabilir. Telefonunuza bir PC bağlıyorsanız, Yealink tarafından sağlanan Ethernet kablosunu kullanmanızı tavsiye ederiz. Ağ üzerinden güç (PoE) sağlanmışsa, güç adaptörünü bağlamanıza gerek yoktur. Hub / anahtarın PoE uyumlu olduğundan emin olun. PoE yalnızca SIP-T30P IP telefon için geçerlidir.
Kurulumun İlk Adımı
Yealink SIP-T30 ve Yealink T30P IP telefon ağa bağlandıktan ve güç sağlandıktan sonra, otomatik olarak başlatma işlemine otomatik olarak başlar. Açılıştan sonra telefon kullanıma hazırdır. Telefonu, telefon kullanıcı arayüzü veya web kullanıcı arayüzü üzerinden yapılandırabilirsiniz.
Telefonun Yapılandırılması
Web kullanıcı arayüzü üzerinden yapılandırma
Web kullanıcı arayüzüne erişim:
- Telefonun IP adresini almak için telefon boştayken (OK) tuşuna basın.
- Bilgisayarınızda bir web tarayıcısı açın, IP adresini adres çubuğuna girin (örneğin, “http://192.168.0.10” veya “192.168.0.10”) ve ardından Enter tuşuna basın.
- Oturum açma sayfasında kullanıcı adını (varsayılan: admin) ve parolayı (varsayılan: admin) girin ve Oturum Aç’ı tıklayın.
Ağ Ayarları: Ağ-> Temel-> IPv4 Yapılandırmasına tıklayın
Ağ ayarlarını aşağıdaki şekillerde yapılandırabilirsiniz:
DHCP: Varsayılan olarak telefon, IP adresi, alt ağ maskesi, ağ geçidi adresi ve DNS adresi gibi geçerli ağ ayarlarını almak için ağınızdaki bir DHCP sunucusuyla bağlantı kurmaya çalışır.
Statik IP Adresi: Telefonunuz herhangi bir nedenle bir DHCP sunucusuyla bağlantı kuramazsa, telefon için IP adresini, alt ağ maskesini, ağ geçidi adresini, birincil DNS adresini ve ikincil DNS adresini manuel olarak yapılandırmanız gerekir.
Not: IP telefon ayrıca IPv6’yı da destekler, ancak IPv6 varsayılan olarak devre dışıdır. Yanlış ağ ayarları telefonunuza erişilememesine neden olabilir ve ağ performansını etkileyebilir. Daha fazla bilgi için sistem yöneticinize başvurun.
SIP Hesap Ayarları: Hesap-> Kaydol’a tıklayın
VoIP hesabın parametreleri:
Kayıt Durumu: Cari hesabın kayıt durumunu gösterir.
Aktif Hat: Hesabı etkinleştirmek / devre dışı bırakmak için Etkin / Devre Dışı seçimini yapabilirsiniz.
Etiket: Hesabı tanımlamak için LCD ekranda gösterilir.
Görünen Ad: Bir arama yapılırken arayan kimliği olarak gösterilir.
Kullanıcı Adı: Kayıt için ITSP tarafından sağlanır (gerekli).
Kayıt Adı: ITSP tarafından sağlanan kimlik doğrulaması için doğrulanmış bir kimliktir (gerekli).
Şifre: Kayıt için ITSP tarafından sağlanır (gerekli).
Sunucu Ana Bilgisayarı: Kayıt için ITSP tarafından sağlanır (gerekli).
VoIP hesap kayıt durumunu LCD ekranda izleyebilirsiniz:

Telefon kullanıcı arayüzü üzerinden yapılandırma
Ağ ayarları:
Telefon boştayken Menu seçenek tuşuna basın, ağı yapılandırmak için Ayarlar> Gelişmiş Ayarlar (varsayılan parola: admin) -> Ağ-> WAN Port-> IPv4’ü seçin.
Hesap ayarları:
Telefon boştayken Menu seçenek tuşuna basın, hesabı yapılandırmak için Ayarlar-> Gelişmiş Ayarlar (varsayılan şifre: admin) -> Hesaplar’ı seçin.



Bir Cevap Yazın