Logitech, Hibrit Toplantılar için yapay zeka destekli masa üstü kamerası Sight’ı duyurdu.

Logitech 5 Ekim 2022 tarihinde, akıllı yapay zeka destekli çok katılımcılı çerçeveleme özelliğine sahip yeni bir masa üstü kamerasını duyurdu. 

Logitech’e göre çalışanları nihayet ofise geri getirmenin bir yolunu ve benzersiz bir yaklaşımını buldular. 2023 Yazında piyasaya sürülecek olan bu yeni kamera, uzaktan toplantı katılımcılarının 315 ° video çekimi ile herkesi net bir şekilde görmesine ve duymasına yardımcı olur ve katılımı daha yüksek bir seviyeye yükseltir.

Logitech, “ Microsoft Teams Front Row ” teriminden bahsetmişti, bunu büyük video konferans sağlayıcılarının yanı sıra Zoom ve Google Meet için sunacaklar. 

Temel prensipte çalışma şekli aynı olacaktır: Katılımcılar, yalnızca yan gözlemci olarak pasif bir katılım yerine aslında masada oturduklarını hissetmelidir.

Logitech Sight

Logitech Sight, toplantı odasının ön tarafında bulunan Rally Bar veya Rally Bar Mini ile bağlanabilir, çeşitli montaj seçenekleriyle toplantı masalarında kullanılabilir. Hem ses hem de video çerçeveyi akıllıca algılar ve katılımcıları masanın etrafında portre görünümünde sunar.

Logitech Sight, 4K Ultra HD çözünürlüklü F2.0 özellikli 2 x SONY IMX 415 + 3G5P lens ve 7 adet konuşmacıya odaklanabilen mikrofon ile güçlendirilmiştir. Lensler çapraz ve yatay 180° Görüş alanı ve 97° dikey görüş alanı sunar. Logitech’e göre mikrofonların alma aralığı 2,3 m yarıçapındadır. Yönlü mikrofonlar, seslerin varış yönünü kullanarak aktif konuşmacıları algılamaktadır.

Uyarlanabilir yapay zeka, masa üstü ve odaya bakan kamera arasında en iyi görünümü seçer ve katılımcılar arasında geçiş yaparken görüşmeleri takip eder.

Microsoft Teams, Zoom ve Google Meet gibi önde gelen video konferans platformlarıyla entegre olan Sight, toplantı odası eyleminin daha dinamik ve kapsayıcı görünümlerini sağlayarak karma toplantı deneyimini geliştirir.

Esnek Montaj Seçenekleri

Satın alınan kutu ile birlikte gelen montaj ekipmanları sayesinde Sight’ı kolayca kurun ve monte edin. Entegre kablo yönetimi ile masaları düzenli ve kabloları bağlı tutun.

Toplantı odaları ve çalışma alanlarını esnek, ölçeklenebilir bir şekilde donatması gereken BT ekipleri için esnek montaj imkanları kritik bir özelliktir. Bulut tabanlı bir arayüzden cihaz izleme, güncelleme ve sorun giderme sağlayan ücretsiz bir yazılım olan Logitech Sync ile yönetim oldukça kolaydır. Logitech Sight, Rally Bar ve Rally Bar Mini ile geriye dönük olarak uyumludur, böylece BT ekipleri bu yeni teknolojiyi mevcut video konferans cihazları ile güvenle uygulayabilir.

Sight, RightSight 2 Speaker View’i geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda hibrit iş yerinde günümüzün en acil sorunlarından birinin çözülmesine yardımcı olmak için Scribe, Rally Bar ve Rally Bar Mini ile birlikte çalışır: toplantıları herkes için daha adil hale getirir.

Sistem Gereksinimleri

  • Güç: 802.3at Tip 2 “PoE+” güç veya eşdeğer güç kaynağı
  • CAT Kablosu: CAT6 veya daha büyük, maksimum uzunluk Sight Dongle ve Sight Arası: 20 metre
  • USB Modu: Windows 10, Windows 11 veya üstü, macOS (en son iki sürüm), Rally veya Rally Plus
  • Cihaz Modu: Oda çözümü yazılım lisansı (dahil değildir), Rally Bar veya Rally Bar Mini
    Logitech CollabOS’un en son sürümü
  • Cihaz Yönetimi : Logitech Sync (Bulut veya Masaüstü Sürümü)
4K kameralar ve 7 hüzmeleme mikrofonuyla Sight, konuşmaları ve sözlü olmayan eylemleri net bir şekilde yakalar. Gösterge ışıkları ve kapak, net sinyalizasyon ve durum kontrolü sağlar.

Bir Cevap Yazın

Powered by WordPress.com.

Up ↑

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et