Microsoft Teams’deki Yenilikler | Ekim 2023

Microsoft Teams’deki Yenilikler hakkındaki Ekim 2023 güncelleme yazımıza hoş geldiniz. Bu ay, daha etkili bir şekilde işbirliği yapmanıza, iş akışınızı kolaylaştırmanıza ve ekibinizle bağlantıda kalmanıza yardımcı olacak 35 yeni özellik ve geliştirmeyi sizlere iletmek istiyoruz. 

Yeni Microsoft Teams uygulamasından toplantılar, web seminerleri ve town hall’deki iyileştirmelere kadar herkes için bir şeyler var. En son güncellemeler ve bunların size ve kuruluşunuza nasıl fayda sağlayabileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edebilirsiniz.

Ekim 2023 güncellemesinde öne çıkan özellerin başında yeni Microsoft Teams uygulaması ve yeni Toplantı (Meet) uygulamasıdırYeni Teams, Teams’in çok fazla sistem kaynağı tüketmesine gerek kalmadan iş akışında kalmanıza yardımcı olmak için baştan sona daha hızlı, daha basit, daha akıllı ve daha esnek olacak şekilde yeniden tasarlanan tamamen yeni bir Teams uygulamasıdır.

Meet uygulaması, sohbetler, dosyalar, gündemler ve paylaşılan belgeler gibi toplantı içeriklerinin hızlı bir şekilde keşfedilmesini sağlayarak yaklaşan ve geçmiş toplantılarla etkileşim kurmanın yeni bir yolunu sunar. Meet uygulaması yeni Teams’de kullanıma sunuldu.

Yeni Microsoft Teams

Yeni Teams uygulaması, gelişmiş performans, gelişmiş güvenilirlik, güvenlik ve BT yönetimi sunmak üzere sıfırdan yeniden tasarlandı. Sonuç, %50 daha az bellek kullanırken iki kata kadar daha hızlı olan daha hızlı, daha basit, daha akıllı ve daha esnek bir uygulamadır.

Yeni Teams’in genel önizlemeye sunulmasından bu yana kayda değer bir ilerleme kaydedildi. Yeni Teams artık özel iş kolu uygulamaları, üçüncü taraf uygulamaları, mola (breakout) odaları, 7×7 görüntü, çağrı kuyrukları, PSTN araması, sohbetlerde ve kanallarda bağlamsal arama, kanal görüşmelerini çapraz yayınlama gibi hemen hemen tüm özellikler için tam özellik eşliğine sahip.

Yeni Teams, yeni yetenekleri daha hızlı kullanıma sunmamıza olanak tanır. İlerleyen süreçte yeni özelliklerin yanı sıra mevcut özelliklerde yapılan iyileştirmeler de yalnızca yeni Teams’de mevcut olacak.

Yeni Teams’e yükseltme hızlı ve sorunsuz olup geçiş gerekmez. Klasik Teams kullanıyorsanız önümüzdeki aylarda otomatik olarak yeni Teams’e yükseltileceksiniz. Yalnızca tek tıklamayla bugün yeni Teams’e yükseltme yapabilirsiniz. 

Toplantılar

Microsoft Teams’deki Meet uygulaması
Meet, yeni Microsoft Teams’de bulunan ve tüm ortak toplantı hazırlık ve takip etkinliklerinizi merkezileştiren bir uygulamadır. Hazırlık çalışmalarını basitleştirerek ve geçmiş toplantıları tekrar gözden geçirmek için harcanan zamanı azaltarak toplantı verimliliğini artırmaya yardımcı olur. Meet uygulaması, yakın tarihli toplantıların yanı sıra yaklaşan toplantıların da tek bir görünümünü sağlar ve sohbetler, dosyalar, gündemler ve paylaşılan belgeler gibi toplantı içeriklerinin hızlı bir şekilde keşfedilmesine olanak tanır.

Microsoft Teams'deki Yenilikler | başlıklı blog gönderisinin küçük resim 1. görüntüsü |  Ekim 2023

Canlı olarak çevrilmiş transkript (Live translated transcript)
Artık canlı toplantı transkriptlerini tercih ettiğiniz dilde görüntüleyebilir ve tercüme edilmiş transkriptin orijinal transkriptle birlikte referans olarak gösterilmesini seçebilirsiniz. 30’dan fazla dil arasından seçim yapabilirsiniz. Transkript, toplantının yan panelinde görüntülenir; bu, toplantınızı daha verimli ve kapsayıcı hale getirmenize yardımcı olabilir. Bu özellik Teams Premium’da mevcuttur.

Teams mobildeki ortak çalışma notları
İşbirliği notları, toplantı katılımcılarının toplantı gündemini, notları ve eylem öğelerini birlikte oluşturmasına ve bunlar üzerinde işbirliği yapmasına olanak tanır. İşbirliği notları bir Döngü bileşeni olduğundan, kaç yerde yaşadıklarına bakılmaksızın her zaman senkronize olurlar. İşbirliği notlarındaki atanan görevler, Microsoft To Do ve Planner ile otomatik olarak senkronize edilir.

Portre Bulanıklaştırma
Artık toplantılar sırasında arka planlarını bulanıklaştırmak için iki seçeneğiniz var. Mevcut Standart Bulanıklaştırmaya ek olarak Portre Bulanıklaştırmasını da seçebilirsiniz. Portre Bulanıklaştırma, nesneye daha keskin bir odaklanma ve arka planın daha ince bir şekilde bulanıklaştırılmasıyla bir alan derinliği efekti yaratır.

Microsoft Teams'deki Yenilikler | başlıklı blog gönderisinin 2. küçük resmi |  Ekim 2023

Webinarlar ve Town Hall

Microsoft Teams’deki town hall özelliği
Organizatörler, toplantılar ve web seminerleri için kullandığınız tanıdık Teams deneyimiyle bir kuruluş genelinde büyük ölçekli etkinlikler ayarlayabilir ve bunlara ev sahipliği yapabilir. Town hall özelliğinin yetenekleri arasında yeni bir şablon, 10.000’e kadar katılımcı kapasitesi, kiracı genelinde 15 eşzamanlı etkinlik, üçüncü taraf eCDN desteği, yeşil oda, katılımcıların gördüklerini yönetme, yönetilen Soru-Cevap, RTMP girişi, canlı çevrilmiş altyazılar ve daha fazlası yer alıyor.

Town hall özelliğinde gelişmiş işlevsellik, Soru-Cevap desteğiyle 20.000’e kadar katılımcıyı kapsayan ek ölçek, kiracı genelinde 50’ye kadar eşzamanlı etkinlik, gerçek zamanlı bilgiler, özelleştirilebilir e-posta şablonları, Microsoft eCDN desteği ve canlı çevrilmiş altyazılar için ek dil desteği ve daha fazlasını içerir. Gelişmiş özellikler Teams Premium lisansı gerektirir. 

Microsoft Teams'deki Yenilikler | başlıklı blog gönderisinin 3. küçük resmi görüntüsü |  Ekim 2023

Web seminerlerinde ve town hall özelliklerinde harici sunum yapan kişi katılma bağlantısı
Organizatörler bir web seminerine veya town hall özelliği harici sunum yapan kişiler ekledikçe, harici sunum yapan kişiler etkinliğe katılmak için benzersiz bir katılma bağlantısı içeren bir e-posta alır. Bu benzersiz bağlantı, harici sunum yapan kişinin otomatik olarak lobiyi atlamasına ve sunum yapan kişi olarak doğrudan town hall özelliğine katılmasına olanak tanıyarak, organizatörler ve harici sunum yapan kişiler için süreci kolaylaştırır.

Microsoft Teams'deki Yenilikler | başlıklı blog gönderisinin 4. küçük resmi |  Ekim 2023

Sohbet ve İşbirliği (Chat and Collaboration)

Yeni kanal deneyimi
Yeni kanal deneyimi, önemli konulara odaklanmanızı, doğru paydaşlarla etkileşime geçmenizi ve belirli bilgileri bulmanızı kolaylaştırarak ekibinizin birlikte daha fazlasını başarabilmesini sağlar. Yeni deneyim, kanallarda yeni bir konuşma görünümü, yenilenmiş bir oluşturma kutusu, kolaylaştırılmış bir bilgi bölmesi, geliştirilmiş bir kanal içi arama deneyimi ve daha fazlasını içerir.

Microsoft Teams'deki Yenilikler | başlıklı blog gönderisinin 6. küçük resmi görüntüsü |  Ekim 2023

Microsoft Teams’deki yeni kanal deneyimi hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz .

Teams’deki Kişiler uygulaması
İletişim kurmanız gereken kişiyi hızlı bir şekilde bulmak üretken kalmanız için çok önemlidir. Teams’deki yeni Kişiler uygulaması, Outlook kişilerinizi tüm Microsoft 365 uygulamalarınız ve cihazlarınız arasında senkronize eder. Yalnızca birkaç tıklamayla kişileri oluşturabilir, görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz. Daha sonra bunları hızlı bir şekilde sıralayıp filtreleyebilir, böylece ihtiyaç duyduğunuz kişileri ihtiyaç duyduğunuz anda bulmanızı kolaylaştırabilirsiniz. Microsoft Teams’deki Kişiler uygulaması hakkında daha fazla bilgi edinin .

Microsoft Teams'deki Yenilikler | başlıklı blog yazısının 7. küçük resmi görüntüsü |  Ekim 2023

Yeni harici kuruluşların paylaşılan bir kanala katılmasını istemek için bir bağlantı belirtin
Microsoft Teams yöneticileri artık paylaşılan kanallardaki harici işbirliği isteklerini yakalayıp yönlendirebiliyor. Onaylanmış bir kuruluştan olmayan yeni bir harici üyeyi paylaşılan bir kanala eklemeye çalıştığınızda artık harici kuruluşu eklemek için istekte bulunma seçeneğiniz olacak. Bunu etkinleştirmek için kuruluşun yöneticisinin önceden bir dahili destek sayfası veya istek formu oluşturması gerekecektir. Paylaşılan kanallara yönelik bu iyileştirme hakkında daha fazla bilgi edinin .

Teams Rooms ve Uyumlu Cihazlar

Cisco Room Bar Pro + Room Navigator
Cisco Room Bar Pro ve Room Navigator artık Android’deki Teams Rooms için sertifikalıdır. Room Bar Pro, küçük odalarda ve küçük alanlarda yüksek kaliteli video konferans ve içerik paylaşımına yönelik, gelişmiş toplantı odası yapay zekası, kamera zekası, mekansal ses ve zengin içerik paylaşımı sunan esnek bir video bar cihazıdır. İnanılmaz video için geniş kapsamlı bir çift kamera sistemine, saf ses için ayarlanmış hoparlörlere ve mikrofonlara, süper şarjlı bir bilgi işlem motoruna ve çok yönlü bağlantı seçeneklerine sahiptir ve sezgisel bir dokunmatik kontrol cihazı ve akıllı aksesuarlar içerir. Oda Gezgini, oda içindeki Cisco cihazlarınızı ve olanaklarınızı kolayca kontrol etmenize ve sezgisel oda rezervasyonunu deneyimlemenize olanak tanıyan, masa üstü bir ünitedir. 

küçük resim resmi 9 başlıklı Cisco Room Bar Pro ve Room NavigatorCisco Room Bar Pro ve Room Navigator

MAXHUB XCore Kiti
Windows’ta Teams Rooms için sertifikalı MAXHUB XCore kiti, güçlü bir 12. Nesil Intel® 10-Core™ i3 İşlemciyle desteklenen Windows tabanlı bir Microsoft Teams Rooms bilgi işlem artı konsol içerir. Hareket algılayan, yüksek çözünürlüklü 10,1 inçlik bir konsola sahip bu kurulum, odanın önü ekrana sahip odalarda sezgisel bir Ekip Odaları deneyimi sunuyor. Tek bir MAXHUB USB-C kablosuyla kurulumu çok kolaydır, hem odanızın önündeki ekranınıza hem de mevcut USB çevre birimlerine zahmetsizce bağlanır ve BYOD senaryolarından Microsoft Teams Rooms akıllı alanlarına uygun maliyetli bir geçiş sağlar.

küçük resim 10 başlıklı MAXHUB XCore KitiMAXHUB XCore Kiti

Büyük Microsoft Teams Odaları için Nureva HDL310 ses sistemi onaylı
Windows’ta Teams Rooms için sertifikalı Nureva HDL310 sesli konferans sistemi, geniş alanlarda (30′ x 30′ veya 9,1 x 9,1’e kadar) profesyonel AV performansı elde etmek için basit ve ölçeklenebilir bir yol sunar m) özel bir AV sisteminin karmaşıklığı olmadan. Büyük Ekip Odaları için sertifikalı tek mikrofon ve hoparlör çubuğu çözümü olarak Nureva’nın HDL300 sistemine katılıyor. Patentli Microphone Mist™ teknolojisini kullanarak, toplantı odasında net ses sağlamak için sanal bir mikrofon dizisi oluşturarak uzaktaki katılımcının dinleme deneyimini geliştirir. Güçlü işlemcileri ve genişletilmiş belleği sayesinde uzamsal ses, kutudan çıktığı anda kullanıma hazırdır. 

küçük resim resim 11 başlıklı Nureva HDL310 ses sistemi, büyük Microsoft Teams Odaları için sertifikalıdırBüyük toplantı odaları için Nureva HDL310 ses sistemi Microsoft Teams Rooms için sertifikalı

Jabra PanaCast P50 Akıllı Hoparlör

Windows’ta Teams Rooms sertifikasına sahip Jabra PanaCast P50, odanın önünde benzersiz 180° görüş alanı, entegre içerik kamerası ve dinamik kompozisyon (Microsoft Composite IntelliFrame kullanılarak) gibi oyunun kurallarını değiştiren yeniliklerle doludur. karma toplantı deneyimini yükseltin. Yeni intelligent speaker işlevi sayesinde toplantı katılımcıları, ister oda içinde ister uzaktan olsun, konuşmayı kolayca takip edebilir. 10’a kadar konuşmacıyı tanır, canlı transkripsiyonlara açıklama ekler, konuşmacıların kafa karışıklığını ortadan kaldırır ve tartışmalara odaklanmayı artırır. Dahası, bu yeni özellik, AI Yapay Zeka destekli toplantı notlarında konuşmacının tanımlanmasını ve Teams Premium’daki akıllı Özetleme özelliğini sağlar. 

küçük resim 12 altyazılı Jabra PanaCast P50 Akıllı HoparlörJabra PanaCast P50 Intelligent Speaker

Logi Zone Wireless 2 Kulaklık
Logi Zone Wireless 2 Kulaklık, modern profesyoneller için tasarlanmış çok yönlü ve konforlu bir kablosuz kulaklıktır. Gelişmiş gürültü engelleme teknolojisi, kristal netliğinde ses ve sezgisel kontrollerle bu kulaklık ofiste, evde veya hareket halindeyken kullanım için mükemmeldir. Zone Wireless 2 Kulaklık, çok çeşitli cihaz ve platformlarla uyumludur ve nerede olursanız olun bağlantıda kalmanızı ve üretken kalmanızı kolaylaştırır.küçük resim 13 başlıklı Logi Zone Wireless 2 KulaklıkLogi Zone Wireless 2 Kablosuz Kulaklık

Lenovo Kablolu VoIP Kulaklık
Lenovo Kablolu VoIP Kulaklık ile kusursuz bir kullanıcı deneyiminin keyfini çıkarın ve sanal toplantılara odaklanın. Hibrit çalışma ortamı için tasarlanan bu kulaklık, yorgunluğu azaltmak ve işitme duyunuzu korumak için EPOS BrainAdapt™ ve ActiveGard® teknolojisine sahiptir. 

küçük resim 14 başlıklı Lenovo Kablolu VoIP KulaklıkLenovo Kablolu VoIP Kulaklık

Lenovo Kablolu ANC Kulaklık Gen 2
Günümüzün hibrit iş yerleri için tasarlanan Lenovo Kablolu ANC Kulaklık Gen 2, aktif gürültü engellemenin gücünü EPOS BrainAdapt™ ve ActiveGard® teknolojisiyle birleştiriyor.

küçük resim resim 15 başlıklı Lenovo Kablolu ANC Kulaklık Gen 2Lenovo Kablolu ANC Kulaklık Gen 2

BT Yönetimi ve Güvenliği

Kontrollü içerikli toplantı şablonu
Toplantı şablonlarını temel alarak, harici katılımcılarla toplantı yaparken kullanılabilecek, kullanıma hazır bir şablonu kullanıma sunduk. Kontrollü içerikli toplantı şablonu, lobi bypass’ı, kimin sunum yapabileceği, lobide/toplantı içi sohbete izin verilmesi ve kimin kayıt yapabileceği üzerinde daha sıkı kontroller sağlamak amacıyla toplantı seçenekleri için önceden ayarlanmış varsayılanlara sahiptir. Bu özellik, toplantıyı düzenleyen kişinin Teams Premium lisansına sahip olması durumunda kullanılabilir. BT yöneticileri bu kullanıma hazır şablondan yararlanmayı veya kendi özel toplantı şablonlarını oluşturmayı seçebilir.

7 güne kadar uzatılmış gerçek zamanlı telemetri saklama
Teams yönetim merkezinde yöneticiler için toplantı kalitesi sorun giderme işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla, toplantı sırasında mevcut olan gerçek zamanlı telemetri, aşağıdaki durumlarda toplantı bittikten sonra 7 güne kadar uzatılmış bir süre boyunca saklanacaktır: Teams Premium lisansınız var. Bu, yöneticilerin ayrıntılı telemetri kullanarak toplantı bittikten sonra kalite sorunlarını belirlemesine ve düzeltmesine olanak tanıyacak.

Mobil

Mobil cihazda toplantıya katılmayı basitleştirme
Özellikle kuruluşunuzun parçası olmayan bir toplantıya katılıyorsanız, toplantıya katılmak için gereken adımları azaltarak mobil cihazda toplantıya katılma deneyimini iyileştiriyoruz. Oturum açmadan katılırsanız artık toplantıya girmeden önce video ve ses ayarlarını ayarlayabilir ve/veya önizleyebilirsiniz. Bu aynı zamanda birden fazla hesabınız varsa, birden fazla toplantı için hesap değiştirmeleri gerektiğinde de yardımcı olur.

Platform

İş Akışları uygulaması
İş akışları, tekrarlanan görevleri otomatikleştirmeye ve bilgileri Teams, Microsoft 365 ve diğer uygulamalar arasında entegre etmeye yardımcı olan yeni yayımlanan bir uygulamadır. Uygulama, mevcut Power Automate ve İş Akışları uygulamalarını birleştirerek tüm iş akışlarınızı keşfetmeniz, düzenlemeniz ve yönetmenize yönelik tek bir birleşik yol sunar.

Microsoft Teams'deki Yenilikler | başlıklı blog gönderisinin 16. küçük resmi görüntüsü |  Ekim 2023

Kanallar içindeki iş akışları
Kanallar içindeki iş akışlarını yapılandırmak için yeni bir giriş noktası sunuyoruz. Kanal listesindeki bu yeni menü seçeneği, anlık uyarıları veya periyodik bilgi özetlerini otomatik olarak yayınlamanıza olanak tanır. İster Planner’da bir görevin vadesi geçmiş olsun, ister Formlar’da yeni bir gönderim yapılmış olsun, ister bir üçüncü taraf aracında meydana gelen değişiklikler olsun, diğer sistemlerdeki olaylardan haberdar olmak artık çok daha kolay.

1 thoughts on “Microsoft Teams’deki Yenilikler | Ekim 2023

Add yours

  1. Geri bildirim: Vodanet Ekim 2023 -

Bir Cevap Yazın

Powered by WordPress.com.

Up ↑

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et