Poly VideoOS 4.1’deki Yenilikler

24 Ağustos’ta Poly, yeni Poly VideoOS yazılımının yeni versiyonu olan 4.1’i yayınladı. Yeni yazılım versiyonu kullanıcıların karşılaştığı yaygın zorlukları ele alarak hibrit toplantı deneyimini optimize etmek için tasarlanmış birçok yeni özelliğin yanı sıra mevcut özelliklerde güncellemeler ve iyileştirmeler içermektedir.

Cam Duvarlı Toplantı Odaları İçin Mükemmel Çözümler

Poly VideoOS 4.1, video konferans sırasında cam ile sınırlandırılmış duvarların ortaya çıkardığı zorlukların üstesinden gelmenize yardımcı olmak için tasarlanmış yeni özellikler sunar. Bu özellikler, cam duvarlı odaların ötesinde, hibrit çalışırken karşılaşabileceğiniz diğer zorlu ortamlarda da faydalı olabilir.

  • Poly DirectorAI Perimeter (Önizleme Özelliği): Duvarları cam olan toplantı odalarında en büyük sorunlarından biri oda dışındaki kişilerin toplantı odasındaymış gibi kamera takip alanına dahil olmasıdır. DirectorAI Perimeter ile toplantılarınız için konuşan kişi takibi ve otomatik görüntü çerçevelenmesinde hangi alanın dahil edilmesi gerektiği konusunda Poly VideoOS cihazlarını daha akıllı hale getirebilirsiniz. Toplantı odanızın boyutlarını sisteme tanımlamak çerçeveleme için yalnızca o çevre içinde tespit edilen kişilerin görüntüye dahil olacağını sağlayacaktır. Söz konusu yenilik sayesinde herhangi bir duvarı olmayan “alanlarda” veya duvarlarında insanların resimlerini veya videolarını gösteren monitörlerin bulunduğu odalarda konferans yaparken de kameranın yanılma riskini ortandan kaldıracaktır.
  • Ses Yansımasının Azaltılması: Cam duvarlar toplantı odalarından estetik olarak güzel görünebilir, ancak konu sesli konferans olduğunda yüksek yankı sorunu istenmeyen bir durum oluşturabilir. Sert yüzeyler sesin en uç noktasına kadar yankılı, içi boş ve genellikle anlaşılması zor olan önemli bir yankılanma oluşturur. Sound Reflection Reduction, yankının neden olduğu garip ses bozulmalarını ortadan kaldırarak konuşmanın doğal ve net olmasını sağlar. Bu sayede toplantı odalarında kaliteli bir ses sağlamak için karmaşık, pahalı mikrofon ekipmanları ve akustik panellere olan ihtiyaç ortadan kalkacaktır.

Geliştirilmiş Hoparlör Çerçeveleme Deneyimi

Farklı türde video prodüksiyonları farklı türde deneyimler sunabilir. Modern hibrit toplantılarda ihtiyaç duyulan deneyim türü, kontrolsüz ortamlarda bile öngörülebilir ve dikkat dağıtıcı etkenler olmadan görüşmeler yapılmalıdır. Böylece konferans sırasında odak noktasının her zaman konuşma olan eşsiz bir deneyim ortaya çıkmaktadır.

Poly DirectorAI konuşan kişi çerçeveleme modunda sunmak için birkaç güncelleme uygulandı:

  • Daha Geniş Çerçeveleme: Bir toplantı sırasında dikkat dağıtıcı unsurları azaltmak söz konusu olduğunda, yeniden çerçeveleme sayısını sınırlamak çok önemlidir. Bunu yapabileceğimiz senaryolardan biri, birkaç kişinin birbirine yakın oturmasıdır. Bu gibi durumlarda daha geniş bir çerçeve sağlayarak, hali hazırda çerçeve içinde olan başka birinin konuşmaya başlaması durumunda yeniden çerçeveleme ihtiyacını ortadan kaldırırken, aynı zamanda her konuşmacının yakın çekim görüntüsünü sağlamaya devam eder.
  • Kasıtlı Çerçeveleme Kararları: Hibrit toplantılar genellikle her şeyin olabileceği kontrolsüz ortamlar olarak kabul edilir; ancak deneyimlerimizden biliyoruz ki insanların iletişim şekillerinde bazı kalıplar vardır. Bu kalıpları göz önünde bulundurarak, çoğu senaryo için gereksiz yeniden çerçevelemeleri azaltmak ve verimli bir toplantıyı teşvik etmek üzere tasarlanmış çok dikkatli çerçeveleme kuralları oluşturulmuştur.
  • Dikkat Dağıtmayan Geçişler: Yeniden çerçeveleme sayısını azaltmak için yapabilecek bazı şeyler var ama elbette yeniden çerçevelemenin gerekli olduğu ve deneyime olumlu katkı sağladığı birçok durum da var. Bu durumlarda, geçiş hızlı, basit ve öngörülebilir olmalıdır, böylece toplantıya katılanlar çerçevelemede neler olduğunu düşünmek için zaman harcamak zorunda kalmazlar ve bunun yerine enerjiyi iletişime odaklanmak için kullanabilirler.

IP Bağlantı İle Esneklik ve Ölçeklenebilirlik

Ofislerde her geçen gün daha fazla video konferans özellikli toplantı odası görmekteyiz, ancak bunun kullanıcılarımız için anlamı, çok çeşitli toplantı alanlarını karşılamak için esnek, ölçeklenebilir ve uygun maliyetli çözümlere ihtiyaç duymalarıdır. Poly tarafından üretilen G7500 ana ünite ile en gelişmiş video konferans kamerası Poly Studio E70 ile IP bağlantısı Poly Video veya Zoom uygulamaları için mükemmel bir çözümdür.

Diğer Güncellemeler ve İyileştirmeler

  • SCEP (Simple Certificate Enrollment Protocol): Bilgi işlem tarafında kurulum sırasında cihazları yönetmesine yardımcı olmak için SCEP Basit Sertifika Kayıt Protokolü desteği sağlar.
  • Zamanlanmış Otomatik Yeniden Başlatma: Sistemlerinizi haftalık veya günlük aralıklarla otomatik olarak yeniden başlatılacak şekilde programlayabilme yeteneği, bilgi işlem yöneticilerinin iş yükünü azaltacaktır.
  • Studio X30 2. Kamera Desteği: Poly Studio X30 için ikincil kamera olarak USB kameraların seçilmesini desteklemektedir; bu özellikle daha esnek sağlık hizmeti uygulamaları için faydalı olacaktır.
  • Studio X Serisi ve G7500 için Zoom Yeniden Sertifikasyonu: Kullanıcılarımıza en iyi deneyimi sunmak amacıyla Zoom ile devam eden ortaklığın bir parçası olarak ürünler yeniden sertifikalandırılmıştır.
  • G7500 Ses Çıkışı Güncellemeleri: Kullanıcılar artık G7500 HDMI ve 3,5 mm ses çıkışı için özel bir ses çıkışı yapılandırması seçebiliyor ve bu da onlara daha fazla esneklik ve özelleştirme olanağı sağlıyor.

Dokunmatik Touch Control Cihazı İle İlgili Güncellemeler

  • TC10’da Android denetleyici desteğinde Microsoft Teams: En yeni dokunmatik denetleyici TC10, artık Microsoft Teams modunda Poly VideoOS cihazlarıyla kullanıma hazır.
  • Android 11 için platform güncellemesi: Önceki 4.0 sürümünde Poly VideoOS platformunun Android 10 güncellemesinin ardından, dokunmatik kontrol cihazları TC8 ve TC10, kullanıcılara en modern, güncel Android deneyimini sunmak için Android 11’e güncellendi.
  • Cihaz Modunda Dokunmatik Kontrol Cihazlarındaki Kamera Kontrol Tuşu: Cihazlarımızın, nasıl kullanmayı seçerseniz seçin, en iyi deneyimi sunmasını sağlamak için, Cihaz Modundayken dokunmatik kumanda ekranına bir kamera kontrol seçeneği ekledik.

1 thoughts on “Poly VideoOS 4.1’deki Yenilikler

Add yours

Bir Cevap Yazın

Powered by WordPress.com.

Up ↑

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et