Logitech CollabOS 1.10 Güncelleme

Logitech portföyü büyüyor ve konferans cihazları daha profesyonel hale geliyor. Küçük odalar ve büyük toplantı odalarındaki deneyimi geliştirmek için konferans odası çözümleri portföyümüze iki yeni cihaz ekliyor. Yeni cihazların ötesinde üç özellik ekleniyor: kamera kontrolü, harici ses ve oda planlama. Son olarak, bilgi işlem yöneticilerine uzak bir koltuktan oda sorunlarını giderme konusunda daha fazla kontrol olanağı sağlayan yeni ve güçlü bir uzaktan yönetim özelliğinin önizlemesini bile sunuluyor. 

GoTo Resolve ile Uzaktan Kullanıcı Arayüzü Erişimi

Sorun giderme ve yönetimde zamandan tasarruf etmek için, cihazlarla uzak bir yerden etkileşim kurma ve cihazları kontrol etme yeteneğinin olmazsa olmaz olduğunu görülmektedir. Uzaktan Kullanıcı Arayüzü Erişimi ile yöneticiler oda içi cihazların uygulamalı kontrolünü elde eder. Başlangıçta, bu uzaktan yönetim deneyimini, uzak uç nokta yönetimi platformu GoTo Resolve aracılığıyla sunmak için GoTo ile ortaklık kuruldu. 

Uzaktan Kullanıcı Arayüzü Erişimi basit olup: Yapılandırmayı yerel ağ erişimi ve GoTo Resolve hesabınız aracılığıyla tamamladığınızda, uzaktan erişime hazırsınız. Bu sürecin daha ayrıntılı bir açıklaması için yukarıdaki videoya göz atabilirsiniz.

Uzaktan Kullanıcı Arayüzü Erişimi önizlememiz yalnızca başlangıçtır. Yakın gelecekte bu özellik için daha fazla geliştirme ve işlevsellik sağlamaktadır.

Rally Bar Huddle ve Sight Ürünleri Eklendi

Ülkemizde de Vodanet ile siparişe açılan Rally Bar Huddle ve Sight ürünlerinin eklenmesiyle, Logitech video konferans portföyünün yeni ürünleri büyük ve küçük toplantı odaları için güçlü çözümler sunmaktadır. 

CollabOS 1.10 ile Rally Bar Huddle, hepsi bir arada sistemdeki küçük odalara kristal netliğinde video ve ses sağlarken Logitech Sight, orta ve büyük odalara masa merkezi görünümü ekler. İster küçük bir alanda ister büyük bir toplantı odasında Logitech çözüm portföyü, odadaki katılımcıların daha net görülmesini ve duyulmasını sağlar. 

Izgara Görünümü (Grid View) Rally Bar ve Rally Bar Mini için Beta Sürümünden Çıkıyor

En çok ilgi gören Logitech Rally Bar ve Rally Bar Mini ürünleri için Izgara Görünümü’nün artık resmi olarak beta sürümünden çıktığı üretici tarafından bu güncelleme ile duyurulmaktadır. Geçen yıl tanıtılan Grid View, oda içi toplantı katılımcılarını akıllıca çerçevelemek için yapay zekayı kullanıyor ve toplantı sırasında dört adede kadar ayrı galeri karesi sağlıyor. Bu sürümle birlikte, gereksiz kamera hareketini daha da en aza indirmek için AI Yapay Zeka desteği ile gruplama mantığını iyileştirerek Izgara Görünümü geliştirilmiştir.

Izgara Görünümü, Windows ve Android işletim sistemlerinde kullanılan Microsoft Teams Rooms, Zoom Rooms ve Chromebox tabanlı Google Meet Rooms ile kullanılabilir.

Microsoft Teams Odalarına Yeni Kamera Kontrolleri Geliyor

Logitech Rally ürünlerinde yüklü Microsoft Teams Rooms, CollabOS 1.10’da büyük bir güncelleme aldı. Daha önce son kullanıcılar CollabOS sistem ayarlarında önceden ayarlanmış olan yalnızca tek bir kamera modunu deneyimleyebiliyordu. Microsoft Teams Rooms’a yönelik en yeni iş ortağı özelli, son kullanıcıların toplantı sırasında üç aktif kamera modu arasında geçiş yapmasına olanak tanımaktadır.

Oda Görünümü, toplantı odasındaki tüm grubu çerçeveler. Aktif Hoparlör, mevcut aktif bireysel hoparlörü çerçevelemek için Logitech RighSight 2′ yi kullanır. Bileşik görünüm ayrıca ayrı galeri görüntülerine dört adede kadar aktif hoparlör yerleştirmek için Microsoft Intelliframe teknolojisiyle birlikte Logitech RightSight 2’yi de kullanıyor. 

Pro Ses Desteğiyle Oda Esnekliğini Artırma

Toplantı odaları çok farklı büyüklükte ve fiziksel özelliklere sahiptir. Bazen odanın büyüklüğü alternatif ses kaynakları gerektirebilir. Toplantı odalarda harici mikrofon ve hoparlörler için yeni seçenekler sağlayacak şekilde harici ses desteğinin genişletildiğini Logitech yeni güncelleme ile duyurmaktadır.

Daha önce RoomMate’te mevcut olan bu yeni özellik sayesinde, artık harici bir dijital sinyal işlemcisini (DSP) Rally Bar veya Rally Bar Mini’ye bağlama olanağına sahipsiniz. Başlangıçta Zoom Room Appliance’larda mevcut olan bu işlevsellik, harici mikrofonları ve hoparlörleri oda ekosisteminize bağlamanıza olanak tanır. Shure, Biamp, Q-SYS, Extron ve Nureva gibi markalarla Logitech onaylı DSP çözümleri için Vodanet’ten destek alabilirsiniz.

1 thoughts on “Logitech CollabOS 1.10 Güncelleme

Add yours

Bir Cevap Yazın

Powered by WordPress.com.

Up ↑

sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et